Kettler Track 5 Review

Overzicht

kettler track 5 hardloopband

Beoordeling

De Track 5 is geschikt voor o.a. conditie training en afvallen.

​Het is niet mogelijk om een tablet of smartphone aan te sluiten op deze hardloopband.

De mogelijkheid tot het aansluiten van een borstband wordt wel ondersteund.

hardloopband track 5 kettler

Samenvatting:

De Kettler Track 5 is een solide hardloopband prima geschikt om intensief op hard te lopen. De Track 5 beschikt namelijk over redelijk goede specificaties. De specificaties zijn in vergelijking tot andere modellen loopbanden van Kettler die voor ongeveer dezelfde prijs worden verkocht relatief goed.

De Track 5 heeft een 6 PK motor die snelheden tot 18 kilometer per uur mogelijk maakt. Ook op hogere snelheden kun je comfortabel blijven trainen door de demping die Kettler de 'shock absorber' noemt.

De Track 5 is de beste keus als je op zoek bent naar een Kettler in deze prijscategorie om intensief op te kunnen trainen.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Het loopoppervlak heeft een breedte van 51 cm en een lengte van 145 cm
  • De motor heeft een continue vermogen van 2,5 PK en een piekvermogen van 6 PK
  • De hardloopband ondersteunt een snelheid tot maximaal 18 kilometer per uur
  • 17 verschillende trainingsprogramma's, waaronder 1 manueel programma, 6 hartslagprogramma's, 6 hellingsprogramma's en 6 snelheidsprogramma's
  • De hellingshoek is instelbaar op 12 verschillende niveaus
  • Mogelijkheid tot het aansluiten van een borstband (niet inbegrepen)

Pluspunten

De Track 5 heeft meerdere pluspunten. Deze hardloopband beschikt over de mogelijkheid om de trainingsgegevens op te slaan. Door de ingebouwde persoonlijke programma's hoef je niet telkens opnieuw je gewenste training in te stellen. Afhankelijk van je trainingsdoel en je niveau kun je een persoonlijk programma opslaan die je direct kunt selecteren.

Als meerde personen de hardloopband gebruiken dan kan het handig zijn om ook de trainingsgegevens van iemand anders op te slaan. Ook dit is mogelijk. Het persoonlijke programma kan namelijk voor maximaal twee personen worden opgeslagen.

Als je de trainingsmogelijkheden verder wilt uitbreiden dan kun je gebruik van 'Kettler World Tours'. Met het World Tours programma krijg je toegang tot een aantal speciale extra opties. Je kunt dan bijvoorbeeld via Microsoft Bing Maps als het ware overal ter wereld gaan hardlopen. Voor een nog realistischere hardloopervaring krijg je direct op je scherm te zien waar je loopt.

Om gebruik te maken van dit programma zul je de hardloopband wel aan moeten sluiten op de computer. Ook heb je het programma zelf nodig. De kosten van het Kettler World Tour 2.0 programma zijn €199. Als je hier graag gebruik van wilt maken zul je dit dus in je totaalprijs mee moeten rekenen.

​Minpunten

Het grootste minpunt van de Track 5 is het ontbreken van de mogelijkheid tot het aansluiten van een smartphone of tablet. De mogelijkheid tot het aansluiten van een tablet of smartphone biedt in veel gevallen juist de mogelijkheid tot extra hardloop apps.

Deze extra hardloop apps bieden afhankelijk van de app die je gebruikt meestal al de mogelijkheid om je hardloopervaring nog realistischer te maken. Vaak hoef je hier niet eens voor te betalen. Houdt hier dus rekening mee.

Eindoordeel

Voor hardlopers die op zoek zijn naar een Kettler hardloopband waar je intensief op kunnen trainen is de Track 5 in zijn prijsklasse de beste keuze.

Voor een Kettler loopband heeft de Track 5 namelijk een relatief goede prijs - kwaliteit verhouding. Onder meer de motor van 6 PK en de 'shock absorber' demping zorgen voor een plezierige hardloopervaring.

Ervaren hardlopers hebben aan de Track 5 een prima alternatief voor hun training buitenshuis. Voor een Kettler hardloopband in deze prijsklasse heeft de Track 5 relatief goede specificaties en is daarom volgens ons wat betreft de Kettler hardloopbanden de beste keuze.


Volledige top 3 loopbanden voor intensief tot zeer intensief gebruik

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Continu motorvermogenMaximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Senator iPlus professionele loopband senator 54 iplus focus fitness3 PK22 km/uur135 centimeter57 centimeter€€
2. Focus Fitness Jet 9 iPlus professionele loopbanden jet 9 iplus2,5 PK20 km/uur135 centimeter54 centimeter
3. Kettler Track 5 loopband kettler track 52,5 PK18 km/uur145 centimeter51 centimeter€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>