Focus Fitness Senator iPlus Review

Overzicht

senator iplus loopband

Beoordeling

Vooral geschikt voor de zeer intensieve gebruiker

professionele hardloopband senator 54 iplus focus fitness

Samenvatting:

De Focus Fitness Senator iPlus is een model hardloopband voor de intensieve gebruiker. De Senator iPlus heeft alles wat je van een hardloopband mag verwachten.

Tijdens het hardlopen zal de kwaliteit van de Senator iPlus je positief verassen. Onder meer het totaalgewicht van 103 kilogram, de ​3 PK motor en de 8 voudige 'flex suspension' demping zorgen voor een stabiele training en een heerlijk comfort tijdens het hardlopen.

De Senator iPlus is een goede keuze voor gebruikers die zeer intensief gebruik willen gaan maken van hun loopband.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Het loopoppervlak van de is 135 centimeter lang en 57 centimeter breed
  • De motor heeft een ​continu vermogen van 3 PK
  • Standaard heeft de hardloopband 25 trainingsprogramma's
  • Koppeling met tablet en smartphone mogelijk via een bluetooth connectie
  • De hardloopband kent een maximumsnelheid van 22 kilometer per uur
  • 15 verschillende elektrisch verstelbare hellingshoek niveaus

Pluspunten

De Senator iPlus is één van de beste hardloopbanden voor intensieve gebruikers. Deze hardloopband beschikt over prima specificaties. Zeker in deze prijscategorie.

Wat de hardloopband onder andere speciaal maakt is de mogelijkheid om de hardloopband te verstellen op 15 verschillende hellingshoek niveaus. Uiteraard kun je de hellingshoek verstellen via het display, waarna de de loopband automatisch omhoog of naar beneden gaat.

Wat voor nog meer uitdaging en variatie in je training zorgt is door gebruik te maken van de verstelbare helingshoek tijdens je voorgeprogrammeerde training. De loopband verstelt zich dan automatisch gedurende je training.

Om helemaal optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden kun je een tablet of smartphone aansluiten. Je kunt de hardloopband verbinden dan via een app genaamd 'EHealth', waardoor je toegang krijgt via Google Maps.

Vervolgens kun je overal ter wereld zelf een route selecteren. Als de geselecteerde route omhoog gaat, dan gaat de loopband ook omhoog. Een handig hulpmiddel om je training nog uitdagender te maken.

​Minpunten

Als je al een borstband hebt voor een ander fitnessapparaat en je wilt deze aansluiten op de Senator iPlus dan is dat niet mogelijk. De borstband functie werkt alleen in combinatie met de niet standaard meegeleverde Polar Bluetooth H7 borstband.

Een borstband kan handig zijn om een precies te weten hoe hoog je hartslag is. Je zou hiervoor ook gebruik kunnen maken van de handsensoren. Dit valt echter alleen aan te raden als je even snel een indicatie wilt krijgen van je hartslag. Als je bijvoorbeeld een hartslagtraining wilt doen of je wilt om medische redenen een borstband aansluiten dan is een borstband zeker aan te raden.

Eindoordeel

De Senator Iplus is een hardloopband voor sporters die (zeer) intensief willen trainen.

De specificaties van deze hardloopband zijn in vergelijking tot andere hardloopbanden in deze prijscategorie meer dan prima. De 3 PK motor, de 8-voudige demping en het totaalgewicht van 103 kilogram zijn de perfecte basis voor een stevige work-out.

Door de Senator te combineren met een smartphone of tablet zorg je voor nog meer uitdaging in je training. Als je liever geen smartphone of tablet aansluit dan kun je gebruik maken van de 25 trainingsprogramma's die alleen al voor meer dan voldoende variatie zorgen.

De Senator iPlus is absoluut één van de beste hardloopband envoor sporters die op zoek zijn naar een hardloopband waar ze meerdere keren in de week of zelfs dagelijks intensief op kunnen trainen.

Vergelijk de top 3 loopbanden voor zeer intensief gebruik

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Continu motorvermogenMaximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Senator iPlus professionele loopband senator 54 iplus focus fitness3 PK22 km/uur135 centimeter57 centimeter€€
2. Focus Fitness Jet 9 iPlus professionele loopbanden jet 9 iplus2,5 PK20 km/uur135 centimeter54 centimeter
3. Kettler Track 5 loopband kettler track 52,5 PK18 km/uur145 centimeter51 centimeter€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>