Professionele loopband kopen

Een professionele loopband moet logischerwijs aan al je eisen voldoen. Een goede vergelijking is dan extra belangrijk. Om jou te helpen met het vinden van de beste professionele hardloopband heb ik voor jou verschillende loopbanden met elkaar vergeleken. Uiteindelijk ben ik tot de onderstaande top 3 gekomen. Ontdek in de vergelijkingstabel de beste loopbanden voor professioneel gebruik.

Met professionele loopbanden bedoel ik hardloopbanden die geschikt zijn om dagelijks intensief op hard te kunnen lopen.

Top 3 loopbanden voor intensief gebruik

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Continu motorvermogenMaximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Senator iPlus professionele loopband senator 54 iplus focus fitness3 PK22 km/uur135 centimeter57 centimeter€€
2. Focus Fitness Jet 9 iPlus professionele loopbanden jet 9 iplus2,5 PK20 km/uur135 centimeter54 centimeter
3. Kettler Track 5 loopband kettler track 52,5 PK18 km/uur145 centimeter51 centimeter€€€

In de bovenstaande tabel kun je voor meer informatie over een bepaalde loopband klikken op de 'productnaam' of 'lees review' link.

#1. Focus Fitness Senator

De Senator iPlus is de beste loopband voor de gebruiker die dagelijks zeer intensief willen gaan hardlopen. Deze hardloopband voldoet aan alle eisen die een intensieve gebruiker kan stellen. 

De loopband heeft een continu vermogen van 3 PK. Dit is meer dan geschikt voor de intensieve gebruiker. Je kunt hierdoor tot een snelheid van maximaal 22 kilometer per uur hardlopen. In theorie zou je dus een zeer hoge snelheid op deze loopband kunnen halen.

Voor de intensieve gebruiker blijft het belangrijk om te letten op de stabiliteit van de loopband. De mogelijkheid om op hoge snelheden te lopen is leuk, maar misschien nog wel belangrijker is de stabiliteit van de loopband. Voornamelijk op hoge snelheid.

Ook aan de stabiliteit is gedacht. Het relatief zware totaalgewicht en de goede demping zorgen voor een goede stabiliteit van de loopband. Het totaalgewicht van de Senator iPlus is 103 kilogram, wat in vergelijking tot andere loopbanden in deze prijscategorie relatief zwaar is.

De demping bestaat uit een zogenaamde achtvoudige 'flex suspension' demping. Deze zorgt ervoor dat je lichaam goed opgevangen word. De combinatie van het totaalgewicht van 103 kilogram en de achtvoudige demping zorgen ervoor dat je ook op hogere snelheden probleemloos en stabiel kunt trainen.

Om intensief te kunnen trainen is ook het loopoppervlak belangrijk. Een loopoppervlakte wat groot genoeg is draagt bij aan het loopcomfort. Voornamelijk op hogere snelheden.

Het totale loopoppervlak van deze hardloopband is 135 centimeter lang en 57 centimeter breed. Een loopoppervlak met deze afmetingen is zeker voor de intensieve gebruiker groot genoeg.

Verder heeft de Senator iPlus ook de mogelijkheid om een tablet of smartphone aan te sluiten. Na het aansluiten van een smartphone of tablet worden je trainingsmogelijkheden uitgebreid door het gebruik van een speciale gratis app genaamd 'eHealth'.

Via de app krijg je de mogelijkheid om op een 'echte' kaart een hardlooproute te selecteren, waarna je deze als het ware kan gaan lopen. Dit voegt een extra dimensie toe aan je hardlooptraining.

De Senator iPlus is de beste hardloopband voor gebruikers die een loopband willen kopen om meerdere malen per week (of dagelijks) zeer intensief op te kunnen hardlopen. Deze loopband beschikt zonder twijfel over de beste prijs - kwaliteit verhouding in deze prijscategorie.

#2. Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Jet 9 iPlus is dé loopband voor mensen die op zoek zijn naar een loopband specifiek voor intensief gebruik. Een paar keer per week op hoog tempo intensief hardlopen is op de Jet 9 iPlus geen enkel probleem.

De loopband heeft gezien zijn schappelijke prijs relatief goede specificaties. De motor heeft een continue motorvermogen van 2,5 PK. 

Ook aan de andere eisen die je als intensieve gebruiker mag stellen voldoet deze loopband. De Jet 9 iPlus heeft onder andere: een goede demping, voldoende trainingsmogelijkheden, een relatief hoge topsnelheid (20 km/h) en een automatisch verstelbare hellingshoek.

 Voor sporters die op zoek zijn naar een loopband specifiek geschikt voor intensief gebruik, zoals een paar keer week hardlopen, is de Jet 9 iPlus de beste keuze.

#3. Kettler Track 5

De Track 5 is de beste Kettler loopband met een goede prijs kwaliteit verhouding voor sporters die intensief gebruik willen maken van hun loopband.

De motor heeft een een continue vermogen van 2,5 PK. Dit geeft de intensieve gebruiker de mogelijkheid om op een snelheid van maximaal 18 kilometer per uur te trainen.

Net als de Senator 54 iPlus kun je ook op hogere snelheden meer dan voldoende stabiliteit verwachten. Het totaalgewicht van deze loopband is 80 kilogram en beschikt over een 'shock absorber' demping. Hoewel het totaalgewicht wat minder is als van de Senator 54 iPlus zorgt ook deze loopband voor een prima loopcomfort op hogere snelheden.

De Track 5 beschikt over voldoende trainingsmogelijkheden. Zo heeft deze loopband standaard 17 trainingsprogramma's waaruit je kunt kiezen. Je moet dan denken aan trainingsprogramma's zoals: snelheidsprogramma's, hellingsprogramma's, een manueel in te stellen programma en 4 hartslagprogramma's.

De hartslagprogramma's zijn te gebruiken in combinatie met een borstband. Een hartslagprogramma helpt jou om op een bepaalde maximum en minimum hartslag te kunnen trainen. Zo weet je op basis van je hartslag zeker dat je je niet teveel en tegelijkertijd ook niet te weinig inspant. Je zult er wel rekening mee moeten houden dat de borstband niet standaard meegeleverd word.

Voor degene die op zoek zijn naar een loopband van Kettler voor intensief thuisgebruik is de Track 5 prijs - kwaliteit verhoudingsgewijs de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>