Over

Allereerst hartelijk dank voor het lezen van mijn blog! Uit ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om een loopband aan te schaffen die bij je past. Het aanbod aan loopbanden is immers erg groot en er is naar mijn idee een gebrek aan goede informatie over hardloopbanden.

Een ruime keuze is op zich positief, zo heb je tenminste wat te kiezen. Door het grote aanbod kan de keuze echter wel onnodig verwarrend worden. Om een goede keuze te kunnen maken zul je daarom wel moeten weten waar je bij de aanschaf van een loopband op moet letten.

Want, wat is nou eigenlijk belangrijk bij de aanschaf van een loopband; "de specificaties, het merk, de prijs"?

Om je te helpen met het maken van de voor jou beste keuze ben ik www.besteloopband.nl gestart. Op deze blog vind je advies over onder meer de aandachtspunten bij het aanschaffen van een loopband. Ook heb ik een selectie gemaakt van de; beste loopbanden voor licht gebruik, de beste hardloopband voor gemiddeld gebruik en de beste professionele loopbanden voor intensief gebruik.

De ene loopband kan beter voor je geschikt zijn als de ander. Als je de loopband enkel wilt gaan gebruiken om te wandelen heb je een ander soort loopband nodig als wanneer je de loopband wilt gaan gebruiken om intensief op hard te lopen. Vandaar dat een goed advies zo belangrijk is en daar wil je graag door middel van deze site mee helpen.

Zelf loop ik ook al jaren hard. In 2011 ben ik begonnen met het hardlopen en ik heb sindsdien meer dan 2000 kilometer hardgelopen. Afhankelijk van de weersomstandigheden in ons 'Kikkerlandje' loop ik buiten of binnen hard, zolang ik maar kan hardlopen. Je kunt wel concluderen dat hardlopen inmiddels mijn favoriete hobby is geworden!

Als je nog weinig tot geen ervaring hebt met hardlopen dan kan ik je zeker adviseren om te gaan hardlopen. Al snel zul je merken dat het, zoals je wel misschien wel vaker gehoord hebt, zeer verslavend werkt.

Voor je van start gaat met het maken van je eerste kilometers heb ik nog twee nuttige tips. Om (in het begin) gemotiveerd te blijven raad ik je aan om gebruik te maken van een hardloop app.

De app die ik al jaren gebruik is Runkeeper. Hierin kun je je hardloopactiviteiten op de loopband en je hardlooprondes buitenshuis in opslaan. Het is bijvoorbeeld erg leuk om na een aantal trainingen te zien hoeveel kilometer je totaal gelopen hebt. Ook stuurt de app je na een periode van inactiviteit een herinnering om je hardloopschoenen weer aan te trekken. Zeker een aanrader!

De andere tip die ik je wel geven heeft betrekking op je schoenen. Ik maakte in het begin de fout om op verkeerde schoenen te gaan hardlopen. Het gevolg hiervan was dat ik al snel last kreeg van mijn gewrichten en met name mijn knieƫn. Om dit te voorkomen raad ik je aan om hardloopschoenen aan te schaffen. Door gebruik te maken van hardloopschoenen verminder je de kans op blessures en voorkom je onnodige belasting van je gewrichten. Zeker een aanrader!

Als je vragen of opmerkingen hebt dan kun je met mij contact opnemen door middel van het onderstaande 'contactformulier' of door te reageren op een (willekeurige) pagina op de site. Ook hoor ik graag jou hardloopervaringen, verhalen of zaken waar je tegenaan 'loopt'. Ik wil je in ieder geval alvast veel succes wensen met je keuze.

En natuurlijk veel hardloopplezier gewenst!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>