Kettler Sprinter 5 Review

Overzicht

hardloopband kettler-sprinter-5

Beoordeling

De Sprinter 5 is geschikt om in beweging te blijven.

​De loopband beschikt over een relatief groot loopoppervlak.

sprinter 5 kettler loopband

Samenvatting:

De Kettler Sprinter 5 is een solide loopband geschikt voor licht gebruik zoals wandelen of joggen. Deze loopband is echt bedoelt voor beginners die niet al te intensief willen trainen.

Wat opvalt aan de Sprinter 5 is het redelijk grote loopoppervlak van 132 centimeter in lengte en 46 centimeter in de breedte. Dit draagt zeker bij aan het loopcomfort en ook deels aan de veiligheid. Aangezien de kans op een misstap minder wordt.

De specificaties van de sprinter 5 zijn in vergelijking tot andere loopbanden geschikt voor licht gebruik redelijk te noemen. De loopband valt aan te raden voor mensen die perse een Kettler willen hebben of licht gaan trainen en speciaal op zoek zijn naar een loopband met een grote loopoppervlakte.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Het is mogelijk om een borstband aan te sluiten, deze wordt overigens niet standaard bijgeleverd
  • De loopoppervlakte is 132 cm lang en 46 cm breed
  • Je kunt tot een maximum van16 kilometer per uur op deze loopband lopen
  • Totaal heeft deze loopband 6 trainingsprogramma's bestaande uit 3 snelheidsprogramma's en 3 bergprogramma's
  • De hellingshoek is elektrisch instelbaar tot een maximum hoogte van 10 procent

Pluspunten

Het grootste pluspunt van de Sprinter5 is het extra grote loopoppervlak. Als je van jezelf weet dat je  een extra groot loopoppervlak prettig vind dan is dit zeker een voordeel.

Ook de mogelijkheid om een borstband aan te sluiten is een pluspunt. Als je graag continue nagenoeg exact op de hoogte gehouden wilt worden van je hartslag dan is het aansluiten van een borstband een 'must'. Een borstband geeft namelijk een vrij accurate weergave van je hartslag. Je hartslag kun je vervolgens aflezen van het display.

De mogelijkheid tot het aansluiten van een borstband kan om medische redenen zelfs noodzakelijk zijn. De ingebouwde handsensoren bieden ook de mogelijkheid om je hartslag af te lezen. Handsensoren zijn echter niet altijd even accuraat en als je je handen loslaat van de handsensoren dan stopt je hartslagmeting. Een borstband biedt dan dus uitkomst.

​Minpunten

Het minpunt van de Sprinter 5 zijn de specificaties die niet helemaal in verhouding staan tot de prijs. Hoewel bij het jongere publiek het merk Kettler waarschijnlijk niet eens zo bekend is betaal je ook deels voor de merknaam Kettler.

Dit blijkt vooral als je de specificaties van de Sprinter5 gaat vergelijken met andere loopbanden die geschikt zijn voor licht gebruik. Je zult merken dat andere loopbanden in dezelfde (prijs)categorie vaak beschikken over betere specificaties.

Het is overigens niet zo dat de specificaties ook gelijk iets zeggen over de kwaliteit van de materialen. Het is echter wel een belangrijk punt om mee te nemen in je overweging. Voor wandelen of joggen is dit echter geen probleem.

Eindoordeel

De Sprinter 5 is een loopband om op te wandelen of om op te joggen. Zolang je loopband alleen gebruikt om op te wandelen of te joggen zul je niet zo snel het verschil merken tussen de Sprinter 5 en loopbanden met betere specificaties in dezelfde prijscategorie.

Het verschil wordt echter wel merkbaar op het moment dat je echt gaat hardlopen. Je moet dan denken aan een verschil in loopcomfort en stabiliteit.  Als je van plan bent om te gaan hardlopen dan kun je beter kiezen voor een andere loopband voor licht gebruik.

De Sprinter5 is vooral geschikt voor mensen die graag een extra groot loopoppervlak willen en de loopband alleen gebruiken om op te gaan wandelen of joggen.


Volledige top 5 loopbanden voor thuis

PlaatsProductnaamAfbeeldingSoort gebruikVermogen
motor (continu)
Maximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Jet 5 jet 5 focus fitness loopbandGemiddeld gebruik2 PK16 km/uur130 centimeter44 centimeter
2. Focus Fitness Jet 7 iPlus focus fitness jet 7Intensief gebruik2,5 PK18 km/uur140 centimeter48 centimeter€€
3. Pro Sport XPL1000D Zeer intensief gebruik3,5 PK22 km/uur162 centimeter54 centimeter€€€
4. Focus Fitness Jet 9 iPlus Focus Fitness Jet 9 iPlusIntensief gebruik2,5 PK20 km/uur135 centimeter54 centimeter€€
5. Kettler Track 5 loopband kettler track 5Zeer intensief gebruik2,5 PK18 km/uur145 centimeter51 centimeter€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>