Focus Fitness Jet 5 Review

Overzicht

jet 5 focus fitness

Beoordeling

De Jet 5 is een loopband  geschikt voor allerlei trainingsdoelen.

​Extra geschikt voor mensen die graag een indicatie willen krijgen van hun vetpercentage.

Het aansluiten van een tablet, smartphone of borstband is niet mogelijk.

jet 5 focus fitness

Samenvatting:

De Focus Fitness Jet 5 is een loopband met een uitstekende prijs - kwaliteit verhouding. Het is een hardloopband die in zijn prijsklasse vooral bekend staat om zijn stevigheid. De Jet 5 is dus hoofdzakelijk gemaakt om tegen een gunstige prijs stabiel op te kunnen (hard)lopen.

Verwacht echter niet dat je bijvoorbeeld een tablet of smartphone aan kunt sluiten.  Het achterwege laten van zulk soort extra's die je op sommige duurdere hardloopbanden aantreft is de kwaliteit en prijs van de Jet 5 zeker ten goede gekomen.

Belangrijkste eigenschappen:

  • 36 trainingsprogramma's (interval trainingen, snelheidstrainingen en hellingstrainingen)
  • De motor heeft een continu vermogen van 2 PK, waardoor trainingen tot 16 kilometer per uur mogelijk zijn
  • 8-voudige vering die voor extra loopcomfort zorgt
  • 12 instelbare hellingshoekniveau's
  • Display met uitgebreide trainingsinformatie

Pluspunten

Het grootste pluspunt aan de Jet5 is de gunstige prijs - kwaliteit verhouding. De loopband beschikt over de specificaties van een duurdere loopband, terwijl de prijs daar niet naar is.

Je moet dan denken aan zaken als; 12 elektrisch verstelbare hellingshoek niveaus, een relatief hoog piekvermogen van 4 PK, goede vering en een goede stabiliteit. Dit zijn eigenschappen waar normaal gesproken vooral de wat duurde loopbanden over beschikken.

Ook aan mensen die de loopband willen gaan gebruik om op af te vallen is gedacht. Vrij uniek aan een loopband in deze prijscategorie is de mogelijkheid om bij benadering je percentage lichaamsvet te meten. Zo krijg je van training tot training een indruk van je vorderingen.

​Minpunten

Gezien zijn goede specificaties vraag jij jezelf misschien af waarom de Jet5 dan zo gunstig geprijsd is. Terechte vraag. Om tot deze prijs te komen moesten er waarschijnlijk een aantal concessies gedaan worden. Deze zullen afhankelijk van je eisen en wensen als minpunten kunnen worden gezien.

 De Jet 5 beschikt namelijk niet over bluetooth en de mogelijkheid om een borstband aan te sluiten. Bluetooth zorgt ervoor dat je een tablet of smartphone op je loopband aan kunt sluiten.

Ook is het niet mogelijk om een borstband aan te sluiten op deze loopband. Gebruikers die graag altijd direct op de hoogte gehouden willen worden van hun hartslag kunnen beter kiezen voor een andere loopband.​

Als je dit graag wilt dan is de Jet 7 iPlus een goed alternatief. Die beschikt namelijk wel over de mogelijkheid om een smartphone, tablet en borstband aan te sluiten.

Eindoordeel

De Jet 5 is een hardloopband die gebruikt kan worden voor allerlei verschillende trainingsdoelen. Afvallen, conditie opbouwen of gewoon dagelijks wandelen. Het zijn allemaal trainingsdoelen waarvoor de Jet5 prima geschikt is.

Als je ernaar op zoek was dan beschikt de loopband ook nog over een aantal leuke extra's, zoals; de mogelijkheid om trainingsinformatie op te slaan van verschillende gebruikers, de vetmeter om een indruk te krijgen van je percentage lichaamsvet en het display met uitgebreide informatie over je huidige training.

​Hoewel dat voor de meeste mensen niet de hoofdzakelijke reden zal zijn waarvoor ze voor deze loopband kiezen. De belangrijkste reden is het feit dat de Jet 5 simpelweg een loopband is om tegen een scherpe prijs goed op te kunnen hardlopen.

Als je op zoek bent naar een loopband met de beste prijs - kwaliteit verhouding dan heb je aan de Jet 5 dus zeker de beste keus.


Volledige top 5 loopbanden voor thuis

PlaatsProductnaamAfbeeldingSoort gebruikVermogen
motor (continu)
Maximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Jet 5 jet 5 focus fitness loopbandGemiddeld gebruik2 PK16 km/uur130 centimeter44 centimeter
2. Focus Fitness Jet 7 iPlus focus fitness jet 7Intensief gebruik2,5 PK18 km/uur140 centimeter48 centimeter€€
3. Pro Sport XPL1000D Zeer intensief gebruik3,5 PK22 km/uur162 centimeter54 centimeter€€€
4. Focus Fitness Jet 9 iPlus Focus Fitness Jet 9 iPlusIntensief gebruik2,5 PK20 km/uur135 centimeter54 centimeter€€
5. Kettler Track 5 loopband kettler track 5Zeer intensief gebruik2,5 PK18 km/uur145 centimeter51 centimeter€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>