Focus Fitness Jet 2 Review

Overzicht

hardloopband focus fitness jet 2

Beoordeling

De Jet 2 is een loopband die goed geschikt om in beweging te blijven.

​De loopband is vrij compact en inklapbaar, waardoor deze makkelijk op te bergen is.

Gebruik deze loopband voor licht gebruik zoals voor wandelen en rustig joggen op een gemiddeld tempo.

jet 2 van focus fitness

Samenvatting:

De Focus Fitness Jet 2 is een prima loopband voor licht gebruik. Deze loopband beschikt over alle basis functionaliteiten die je van een loopband mag verwachten.

Zo beschikt de Jet 2 over onder meer; 7 verschillende trainingsprogramma's, een eenvoudig te bedienden display en een continu motorvermogen van 1,5 PK. De trainingsprogramma's bestaan onder meer uit intervalprogramma's en cardio trainingsprogramma's. Handig om variatie aan te brengen in je training. Het display geeft alle trainingsgegevens duidelijk weer.

Wat opvalt aan de Jet 2 is de stille motor en zijn compactheid. Zeker in vergelijking tot andere loopbanden is de Jet2 opvallend stil. Daarnaast is de loopband redelijk compact. Als je op zoek bent naar een eenvoudige, stille en compacte loopband die beschikt over alle basisfunctionaliteiten dan is de Jet 2 een prima keus.

Belangrijkste eigenschappen:

  • De loopband beschikt over een stille 1,5 PK motor die snelheden tot 13 kilometer per uur mogelijk maakt
  • Een handmatig op twee verschillende niveaus verstelbare hellingshoek
  • De Jet 2 is vrij compact met een totale lengte van 160 centimeter, een breedte van 70 centimeter en een hoogte van 128 centimeter
  • Zeven verschillende trainingsprogramma's
  • De 8-voudige demping zorgt voor een prima demping
  • Ook beschikt de Jet 2 over een hartslagmeter die gebruikt kan worden door de handvatten vast te houden

Pluspunten

​De Jet2 heeft een aantal pluspunten. Zo heeft de Jet 2 een duidelijk verlicht display die allerlei gegevens over je training weergeeft. Je moet dan denken aan gegevens zoals: hartslag, snelheid, calorieverbruik en de afgelegde afstand. Je bent dus altijd op de hoogte van de belangrijkste informatie over je huidige training.

Ook is de loopband makkelijk op te bergen. Dit komt mede door zijn kleine omvang en de mogelijkheid om de loopband op te klappen. Je kunt de loopband voor de training op de gewenste plaats neerzetten middels de transportwieltjes en vervolgens uitklappen. Als je klaar bent met je training klap je de loopband weer in en verplaats je de loopband naar een plek waar deze het minst ruimte inneemt. Handig als je beschikt over weinig ruimte.

Zoals gezegd is de loopband vrij stil. Dit heeft te maken met de relatief stille motor en de achtvoudige demping die niet alleen zorgt voor meer comfort, maar ook voor de demping van het geluid. Ideaal als je tijdens het lopen wilt luisteren naar muziek of televisie wilt kijken.

​Minpunten

Een mogelijk minpunt aan deze loopband is de handleiding. Sommige gebruikers geven aan dat de handleiding een beetje te lastig is. Met name met het 'onder de knie krijgen' van het uitklappen van de loopband ervaren mensen enige moeite.

Neem dus voldoende tijd om gewend te raken aan het in- en uitklappen van de loopband.

Eindoordeel

Voor mensen die op zoek zijn naar een loopband voor licht gebruik waarop ze kunnen wandelen of joggen is dit een prima apparaat. De loopband beschikt over genoeg opties om goed te kunnen trainen.

Bijvoorbeeld variatie aanbrengen in je training is geen probleem. De 7 trainingsprogramma's bestaan uit een handmatig in te stellen programma en zeven verschillende snelheidsprogramma's.

De snelheidsprogramma's hebben elk hun eigen karakter. Zoals gezegd bestaan deze uit onder meer cardioprogramma's en intervalprogramma's.​ En dit is enkel nog maar één van de pluspunten van de Jet 2.

Kortom, als je op zoek bent naar een goede, compacte loopband die beschikt over de basis functionaliteiten dan is de Jet 2 een prima keuze.


Volledige top 3 loopbanden voor licht gebruik

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Continu motorvermogenMaximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Jet 5 jet 5 focus fitness loopbanden2 PK16 km/uur130 centimeter44 centimeter€€
2. Focus Fitness Jet 2 loopbanden kopen jet 21,5 PK13 km/uur128 centimeter41 centimeter
3. Kettler Sprinter 5 loopband sprinter 52,5 PK16 km/uur132 centimeter46 centimeter€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>