Loopbanden kopen

Loopbanden kopen is voor de meeste mensen natuurlijk geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het logischerwijs verstandig om eerst een aantal loopbanden te vergelijken voor je een loopband koopt. In de onderstaande vergelijkingstabel vind je de door mij geselecteerde top 3 beste loopbanden voor licht gebruik.

Top 3 loopbanden voor licht gebruik

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Continu motorvermogenMaximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Jet 5 jet 5 focus fitness loopbanden2 PK16 km/uur130 centimeter44 centimeter€€
2. Focus Fitness Jet 2 loopbanden kopen jet 21,5 PK13 km/uur128 centimeter41 centimeter
3. Kettler Sprinter 5 loopband sprinter 52,5 PK16 km/uur132 centimeter46 centimeter€€€

Als je in de bovenstaande vergelijkingstabel een geschikte loopband gevonden denkt te hebben dan kun je voor meer informatie klikken op de "productnaam" of de "lees review" link. Je komt dan automatisch op een pagina waar je een gedetailleerde review over de loopband kunt lezen.

#1. Focus Fitness Jet 5

De Jet 5 van Focus Fitness is de beste loopband voor licht gebruik. Deze loopband heeft de beste prijs - kwaliteit verhouding in de categorie voor licht gebruik. Bij licht gebruik moet je denken aan wandelen of joggen.

De Jet 5 heeft een motor met een continu  motorvermogen van 2 PK. Door de goede motor kun je trainen tot een snelheid van maximaal 16 km/h. Daarnaast draagt de sterke motor bij aan een relatief lange levensduur in vergelijking tot andere apparaten in dezelfde prijscategorie. 

Om het wandelen en joggen op de loopband zo comfortabel mogelijk te maken beschikt deze loopband over een meervoudige demping. Je zult hierdoor minder snel last krijgen van spieren of gewrichten, omdat de loopband je lichaamsgewicht beter opvangt. Een belangrijk pluspunt als je van jezelf weet dat je redelijk snel last krijgt van je spieren of gewrichten.

De Jet 5 is geschikt om verschillende trainingsdoelen te bereiken. Je kunt de loopband bijvoorbeeld gebruiken om af te vallen, om aan je conditie te werken of gewoon om in beweging te blijven.

De Jet 5 is voor een beginnende/ lichte gebruiker een meer dan prima loopband. De loopband beschikt over genoeg mogelijkheden, is van goede kwaliteit en heeft goede specificaties voor een lichte gebruiker. Voor licht gebruik is de Jet 5 de beste keuze.

#2. Focus Fitness Jet 2

De Jet 2 van Focus Fitness is een prima loopband voor iemand die een loopband  wilt gebruiken om in beweging te blijven. Ook dit is een loopband die geschikt is voor een lichte gebruiker. De Jet 2 is bijvoorbeeld goed geschikt voor een gebruiker die er op wil gaan wandelen op een rustig tempo wil gaan joggen.

Zo heeft de motor een continu vermogen van 1,5 PK. De motor is opvallend stil in vergelijking met andere loopbanden. 

Daarnaast heeft deze loopband een goede 6-voudige 'flex suspension' demping. Een meervoudige demping zorgt ervoor dat je lichaamsgewicht beter opgevangen word door de loopband. De combinatie van de relatief stille motor en de relatief goede demping zorgen voor een prettige loop ervaring.

De Jet 2 is verder een vrij compacte loopband. De loopband heeft een totale omvang van; 160 centimeter in de lengte, 70 centimeter in de breedte en 128 centimeter in de hoogte. Het loopoppervlak is hierdoor gelukkig niet minder groot door.

Het loopoppervlak is te vergelijken met het loopoppervlak van een loopband zoals de Jet 5. De totale omvang van het loopoppervlak is 128 centimeter lang en 41 centimeter breed. Dit is vergelijkbaar met het loopoppervlak van de Jet 5 die een loopoppervlakte heeft van 123 centimeter lang en 42 centimeter breed.

Het loopoppervlakte is dus slechts 1 centimeter minder breed als de Jet 5 en zelfs 5 centimeter langer. De Jet 2 beschikt dus over een loopoppervlak dat voldoende groot is om rustig op te joggen.

Kortom, de stille en compacte Jet 2 is een prima eenvoudige loopband voor thuis. Voor gebruikers die graag in beweging willen blijven door op een rustig tempo te lopen of rustig te joggen is de Jet 2 de beste keuze.

#3. Kettler Sprinter 5

De Sprinter 5 van het Duitse merk Kettler is de Kettler loopband voor licht gebruik. Ook de Sprinter 5 kun je dus gebruiken om thuis op te wandelen of om op te joggen.

De loopband heeft een continu vermogen van 1,5 PK. Daarnaast heeft de loopband een demping die Kettler de 'schok absorbeerder' noemt. De combinatie van de 1,5 PK motor en de demping zorgen er voor dat je ook op deze loopband prettig kunt wandelen of op een rustig tempo kunt joggen.

Speciaal aan deze loopband is het relatief grote loopoppervlak. Waar de Jet 5 en de Jet 2 van Focus Fitness een gemiddeld loopoppervlak van zo'n 125 centimeter lang en 41,5 centimeter breed hebben, heeft de Sprinter 5 een loopoppervlakte van 132 centimeter lang en 46 centimeter breed.

Het loopoppervlak is dus  zowel langer als breder. Dit is voor lange mensen fijner, aangezien die een grotere looppas hebben. Ook als je wilt gaan joggen is een groter loopoppervlak fijner, omdat je dan minder snel een misstap maakt. Als je alleen van plan bent om te gaan wandelen dan heeft een groter loopoppervlak weinig invloed op je loopcomfort.

Voor de gebruikers die van plan zijn om te gaan joggen en op den duur toch echt willen gaan hardlopen dan kun je beter een hardloopband kiezen met betere specificaties.

Hardloopbanden met betere specificaties hebben over het algemeen als voordeel dat je lichaam beter opgevangen wordt door een betere demping. Ook de motor heeft vaak een hoger piekvermogen waardoor je ook op een hogere snelheid stil(ler) kunt trainen.

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een Kettler loopband om binnenshuis prettig te kunnen wandelen of op een rustige intensiteit te kunnen joggen hebben aan de Sprinter 5 een goede keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>