Goedkope loopband kopen

Een goedkope loopband kopen kan soms een onnodig lastige uitdaging zijn. Je wilt enerzijds niet te veel betalen voor je loopband, maar daarentegen wil je natuurlijk wel gewoon een kwalitatief goede loopband. Begrijpelijk!

Om je te helpen met het maken van een keuze heb ik de naar mijn idee beste goedkope loopbanden voor thuis in dit artikel voor je verzameld. Deze loopbanden zijn geselecteerd op basis van de beste prijs - kwaliteit verhouding.

Oftewel, de loopbanden in dit artikel zijn relatief laag geprijsd, maar zijn daarom niet minder goed. Door op een productnaam te klikken krijg je meer informatie over de desbetreffende loopband.

Top 3 Goedkope Loopbanden

PlaatsProductnaamProduct
afbeelding
Continu motorvermogenMaximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Jet 5 jet 5 focus fitness loopbanden2 PK16 km/uur130 centimeter44 centimeter€€
2. Focus Fitness Jet 2 loopbanden kopen jet 21,5 PK13 km/uur128 centimeter41 centimeter
3. Kettler Sprinter 5 loopband sprinter 52,5 PK16 km/uur132 centimeter46 centimeter€€€

De beste goedkope loopband

De beste goedkope loopband verschilt van persoon tot persoon. De ene gebruiker zal de hardloopband intensiever gaan gebruiken als de ander. Welke loopband voor jou het beste is hangt vooral af van hoe intensief je de loopband wilt gaan gebruiken. In dit artikel vind je loopbanden van licht tot gemiddeld gebruik.

Onder licht en gemiddeld gebruik versta ik het volgende;

  • Bij licht gebruik moet je denken aan lopen op wandeltempo of lopen op jogtempo.
  • Bij gemiddeld gebruik moet je denken aan een paar keer per week hardlopen.

Het verschil in de loopbanden voor licht gebruik en voor gemiddeld gebruik zijn voornamelijk de specificaties. Als je intensiever wilt gaan lopen dan zal de loopband over betere specificaties moeten beschikken dan wanneer je alleen maar wilt gaan wandelen op de loopband.

Als je van plan bent om als beginnende gebruiker een aantal keer te gaan wandelen of rustig te joggen op de loopband dan zijn betere specificaties natuurlijk geen probleem. Het omgedraaide zul je echter moeten zien te voorkomen.

Als je van plan bent om een aantal keer per week te gaan hardlopen op je loopband en je schaft een loopband aan met te 'lichte' specificaties dan gaat dit ten kostte van je loopcomfort. Om je te helpen met het vinden van een geschikte loopband heb ik de loopbanden onderverdeeld in licht en gemiddeld gebruik. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden bij je keuze.

Focus Fitness Jet 5; voor licht tot gemiddeld gebruik

jet 5 focus fitness

De Jet 5 van Focus Fitness is een loopband die geschikt voor lichte tot gemiddelde gebruikers. Een aantal keer per week hardlopen op deze loopband is geen enkel probleem. Ook kun je deze loopband natuurlijk gebruiken om alleen op te wandelen of rustig op te joggen.

De Jet 5 is een loopband die eerder in aanmerking zou komen voor gemiddelde gebruikers als voor lichte gebruikers. De reden daarvoor heeft voornamelijk te maken met de goede specificaties van deze hardloopband.

De belangrijkste specificaties van deze hardloopband zijn als volgt;

  • De motor heeft een continu vermogen van 2 PK die ervoor zorgt dat je tot een maximum van 16 kilometer per uur hard kunt lopen.
  • Op de loopband heb je de keuze uit 36 trainingsprogramma's waar je uit kunt kiezen door deze te selecteren op de trainingscomputer.
  • Het maximale belastbare gewicht van deze loopband is 110 kilogram.

Het belastbare gewicht geeft een goede indicatie over de kwaliteit van de gebruikte materialen. Over het algemeen geldt hierbij; des te hoger, des te beter de kwaliteit van de hardloopband.

De specificaties en de kwaliteit van de Jet 5 zijn relatief goed. Zeker ten opzichte van andere goedkopere loopbanden. Dit komt uiteindelijk ten goede aan het loopcomfort van de loopband. Of je nou van plan bent om te gaan wandelen, joggen of hardlopen de Jet 5 is er zeker voor geschikt.

De Focus Fitness Jet 2 voor lichte gebruikers

goedkope loopband kopen jet 2

De Jet 2 van Focus Fitness is een loopband die hoofdzakelijk geschikt is voor lichte gebruikers. Dit model kan is een wat minder uitgebreide variant van de Jet 5.

De loopband heeft wat minder goede specificaties, wat minder mogelijkheden, maar is qua kwaliteit vergelijkbaar met de Jet 5. De Jet 2 is hierdoor vooral geschikt voor een lichte gebruiker.

De belangrijkste specificaties van de Jet 2 zijn;

  • Een maximum belastbaar gewicht van 100 kilogram, hierdoor kun je hardlopen tot maximaal 13 k.m. per uur.
  • De loopband heeft 7 verschillende trainingsprogramma's, waaronder onder meer een handmatig in te stellen programma.
  • De motor heeft een continu vermogen van 1,5 PK.
  • De loopoppervlakte van de Jet 2 is 128 centimeter lang en 41 centimeter breed.

Als je de loopband wilt gaan gebruiken om te gaan wandelen of joggen dan is de Jet 2 voor jou een geschikte keuze. De loopband heeft een zeer goede prijs - kwaliteit verhouding en is daarom voor lichte gebruikers die op zoek zijn naar een goedkope loopband de beste keuze.

De Kettler Sprinter 5; geschikt voor licht gebruik

sprinter 5

De Sprinter 5 van Kettler is de Kettler loopband met de beste prijs - kwaliteit verhouding. Deze loopband is vooral geschikt voor lichte gebruikers die op zoek zijn naar een Kettler loopband om voornamelijk op te kunnen wandelen.

De Sprinter 5 beschikt over iets mindere specificaties als de Jet 2 van Focus Fitness. De prijs is echter aanzienlijk hoger. Als je verder niet merkgebonden bent dan is de Jet 2 van Focus Fitness een betere keuze.

Mocht je echter specifiek op zoek zijn naar een Kettler loopband om op wandeltempo te kunnen lopen dan valt de Sprinter 5 daarentegen wel aan te bevelen. Hiervoor is de Sprinter 5 zonder meer geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>