Elektrische loopband

Een elektrische loopband voelt natuurlijker aan als een manueel op gang te brengen loopband. Veel loopbanden, met uitzondering van de allergoedkoopste loopbanden, worden daarom tegenwoordig standaard aangedreven door middel van elektriciteit.

Persoonlijk zou ik je willen adviseren om altijd te kiezen voor een elektrische aangedreven loopband vanwege het loopcomfort. Daarom vind je op mijn site alleen maar elektrische loopbanden. Om je te helpen bij je keuze vind je in dit artikel de beste elektrische loopbanden voor thuis.

De beste elektrische loopbanden

PlaatsProductnaamAfbeeldingSoort gebruikVermogen
motor (continu)
Maximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Jet 5 jet 5 focus fitness loopbandGemiddeld gebruik2 PK16 km/uur130 centimeter44 centimeter
2. Focus Fitness Jet 7 iPlus focus fitness jet 7Intensief gebruik2,5 PK18 km/uur140 centimeter48 centimeter€€
3. Pro Sport XPL1000D Zeer intensief gebruik3,5 PK22 km/uur162 centimeter54 centimeter€€€
4. Focus Fitness Jet 9 iPlus Focus Fitness Jet 9 iPlusIntensief gebruik2,5 PK20 km/uur135 centimeter54 centimeter€€
5. Kettler Track 5 loopband kettler track 5Zeer intensief gebruik2,5 PK18 km/uur145 centimeter51 centimeter€€€

Een elektrische loopband kopen voor thuis

elektrische loopband kopen

Elektrisch aangedreven hardloopbanden worden over het algemeen als prettiger ervaren dan manueel aangedreven loopbanden. Dit heeft met name te maken met het feit dat je op een  elektrische hardloopband meer loopcomfort zult ervaren.

Logisch natuurlijk, aangezien je enkel op een knop hoeft te drukken waarna het loopoppervlak zichzelf op de gewenste snelheid brengt. Om een manuele loopband op snelheid te brengen zul je meer inspanning moeten leveren en zal de snelheid uiteindelijk minder constant zijn.

Goede keuze dus om op zoek te gaan naar een loopband die aangedreven wordt met behulp van elektriciteit.

Naast de loopband zelf is er een ander onderdeel op loopband die niet op elke loopband elektrisch bediend kunnen worden. Mogelijk wil je hier ook rekening mee houden.

Elektrisch verstelbare hellingshoek

De hellingshoek is een onderdeel van een hardloopband die je, als de loopband hiervoor geschikt is, elektrisch kunt verstellen. De meeste loopbanden beschikken tegenwoordig over de mogelijkheid om de hellingshoek van de loopband te verstellen. Er is echter een verschil tussen een elektrisch verstelbare hellingshoek en een manueel te verstellen hellingshoek.

Bij een elektrisch verstelbare hellingshoek kun je op basis van een knop op het display de hellingshoek eenvoudig verstellen. De loopband past zich dan automatisch aan gedurende je training op basis van de gewenste hellingshoek.

Een manuele hellingshoek kan alleen voor of na je training aangepast worden. Je zult de hellingshoek dan handmatig moeten verstellen op het gewenste hellingsniveau. Bij een manueel te verstellen hellingshoek is het dus niet mogelijk om gedurende je training de hellingshoek op het display te veranderen.

De hellingshoek kan een punt van aandacht zijn bij het kiezen van een loopband. Zeker als je graag tijdens je training de loopband automatisch op het gewenste hellingshoekniveau wilt kunnen verstellen. Een elektrische hellingshoek komt vooral van pas wanneer je zoveel mogelijk variatie aan wilt brengen in je training.

Kies een loopband die bij je past

Een elektrische loopband kopen die bij je past hoeft niet lastig te zijn. Het is daarvoor echter wel van belang dat je weet wat voor soort gebruiker je bent. Een intensieve gebruiker heeft behoefte aan een ander soort loopband als een lichte gebruiker.

Om een goede keuze te kunnen maken is het van belang om rekening te houden met het volgende;

  • De frequentie waarin je de loopband wilt gaan gebruiken
  • De intensiteit waarop je de hardloopband wilt gebruiken
  • Eventuele andere gebruikers die van de loopband gebruik willen gaan maken
  • Je eigen lichaamsgewicht

Des te frequenter je de loopband gaat gebruiken, des te beter de specificaties van de loopband moeten zijn. Hetzelfde geldt voor de intensiteit waarop je de loopband wilt gaan gebruiken. Met intensiteit bedoel ik voornamelijk de snelheid waarop je wilt gaan hardlopen.

Ook zul je rekening moeten houden met het gebruik van eventuele andere mensen die gebruik willen gaan maken van de loopband. Meerdere gebruikers zorgen voor een grotere belasting van de loopband.

Daarnaast speelt je gewicht een rol. Een lichter persoon zal de loopband minder belasten als een zwaarder persoon.

Als je graag meer informatie over het kiezen van een loopband die bij jou past dan raad ik je aan om deze pagina te lezen om erachter te komen wat voor type gebruiker je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>