Kettler Run 1 Review

Overzicht

kettler run 1 loopband

Beoordeling

De Run 1 is onder meer geschikt voor conditietraining en afvallen.

​Samenwerking met een tablet, smartphone en of borstband zijn mogelijk.

loopband run 1 kettler

Samenvatting:

De Kettler Run 1 is een moderne hardloopband geschikt voor gemiddeld tot intensief thuisgebruik. De loopband is te combineren met verschillende handige extra hulpmiddelen om je trainingsdoelen sneller te bereiken.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tablet of smartphone aan te sluiten op de hardloopband. Je kunt dan gebruik gaan maken van de speciale Kettler S-Fit app die gratis te downloaden is voor Android en iOS (Apple). Met de app krijg je toegang tot uitdagende trainingsprogramma's.

Ook kan er een borstband aangesloten worden en beschikt de Run 1 over een duidelijke trainingscomputer. Aan opties geen gebrek.

Belangrijkste eigenschappen:

  • De motor heeft een piekvermogen van 3 PK en een continu vermogen van 2 PK
  • Een tablet kan geplaatst worden in de daarvoor bestemde tablethouder
  • De maximumsnelheid is 16 kilometer per uur
  • De loopband beschikt over een automatisch verstelbare hellingshoek tot een maximum van 10 hellingshoekniveaus
  • Ondersteund; tablet, smartphone en borstband (niet standaard meegeleverd)
  • Het loopoppervlak heeft een lengte van 132 centimeter en een breedte van 45,5 centimeter

Pluspunten

Het grootste pluspunt van de Run 1 zijn de hulpmiddelen die aan te sluiten zijn op deze hardloopband. Zo kan er een tablet, smartphone en borstband aangesloten worden.

De borstband (tablet en smartphone) worden niet standaard meegeleverd. Als je gebruik van deze opties wilt maken zul je dus zelf moeten beschikken over deze extra hulpmiddelen of deze aan moeten schaffen.

Door een tablet of smartphone aan te sluiten kun je in combinatie met de beschikbare apps je training blijven variëren. Het voordeel van variatie aanbrengen in je training is dat het gemakkelijker wordt om je trainingsdoelen te bereiken.

Als je weken achter elkaar op het hetzelfde niveau traint dan zul je merken dat je trainingsresultaten minder worden. Je lichaam raakt dan gewend aan de training, waardoor de training minder moeite kost. Daardoor worden je trainingsresultaten minder. Hét moment om variatie aan te brengen in je training.

Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te gaan maken van de 'Challenge' modus in de gratis Kettler S-Fit app. Je krijgt dan de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal realistische trainingsroutes. Elke trainingsroute heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. Handig om variatie aan te brengen in je training.

Je kunt zelfs een wedstrijdje doen met andere virtuele hardlopers, waardoor je jezelf nog meer uitdaagt. De Run 1 beschikt dus over meer dan voldoende trainingsmogelijkheden en uitdaging.

​Minpunten

Hoewel de Run1 beschikt over voldoende trainingsmogelijkheden, is de verhouding van de prijs tot de specificaties iets waar je rekening mee moet houden.

De specificaties waarover de Run 1 beschikt zijn redelijk goed om te kunnen hardlopen, maar als je steeds intensiever gaat trainen dan zul je merken dat de Run 1 op den duur wat te kort komt. Dan moet je voornamelijk denken aan loopcomfort.

Eindoordeel

De Run 1 is een model hardloopband geschikt voor gemiddeld tot intensief gebruik. Een paar keer per week hardlopen op een gemiddeld tempo is zeker geen probleem.

Intensievere gebruikers zullen merken dat de Run 1 toch wat 'te kort schiet'. Intensievere sporters hebben naar alle waarschijnlijk baat bij een hardloopband met betere specificaties. Voornamelijk om het loopcomfort te bevorderen. Wat automatisch de tijd die je nodig hebt om te herstellen verminderd.

De Run 1 een geschikte keuze voor iedereen die op een gemiddeld tempo een paar keer in de week traint en geïnteresseerd is in een Kettler model in deze prijscategorie.


Top 3 hardloopbanden voor gemiddeld tot zeer intensief gebruik

PlaatsProductnaamAfbeeldingSoort gebruikVermogen
motor (continu)
Maximum
snelheid
Lengte
loopoppervlak
Breedte
loopoppervlak
Prijs
1. Focus Fitness Jet 5 jet 5 focus fitness loopbandGemiddeld gebruik2 PK16 km/uur130 centimeter44 centimeter
2. Focus Fitness Jet 7 iPlus focus fitness jet 7Intensief gebruik2,5 PK18 km/uur140 centimeter48 centimeter€€
3. Pro Sport XPL1000D Zeer intensief gebruik3,5 PK22 km/uur162 centimeter54 centimeter€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>